آیت‌الله علم‌الهدی: فرهنگ بسیجی محور عمل کارگزاران نظام باشد | هیچ منطقی در گرانی‌های بازار نیست آیت‌الله علم‌الهدی: بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان اعتقادی جریان بسیج هستند+ویدئو پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی تشییع می‌شود رئیس کمیته امداد: خیرین بازوان انقلاب در خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند جمع‌آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک برای مردم غزه و لبنان توسط خیرین و هیئت‌های مذهبی کشور قصه آقای راستگو | یادی از حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو، روحانی نام‌آشنای مشهدی مروری بر روایات ائمه اطهار (ع) درباره عقل | بهترین نعمت برای دنیا و آخرت نصرت الهی در پرتو صبر و پایداری دهک‌بندی ارائه خدمات به ایثارگران از بودجه حذف می‌شود خوش‌به‌حال گردو‌ها اعتکاف ماه مبارک رجب با حضور ۱۵۰۰ معتکف در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + فیلم (۳۰ آبان ۱۴۰۳) مروری بر زندگی و خدمات استاد «مهدی ولائی»، مأمور ثبت‌احوال نسخه‌های خطی حرم امام‌رضا(ع) زیارت، مدارِ معرفتیِ تربیت لبخند بزن تا سعادتمند شوی | مروری بر بیانات امام رضا (ع) درباره شادی و سرور خانه‌هایی که حکم بهشت را دارند «پدر»؛ مایه رحمت، مظهر قدرت | بررسی بایدهای نقش پدر خانواده براساس آموزه‌های دینی رونمایی از پایگاه تخصصی «مقاومت» در کتابخانه آستان قدس رضوی (۲۹ آبان ۱۴۰۳) برگزاری انتخابات مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در مشهد کاهش مصرف برق در حرم مطهر امام رضا(ع) درراستای مصرف بهینه‌ انرژی
سرخط خبرها

مروری بر ویژ‌گی‌های دوستی در کلام امام رضا(ع) | رفاقتی برای دنیا و آخرت

  • کد خبر: ۲۹۰۵۵۱
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
مروری بر ویژ‌گی‌های دوستی در کلام امام رضا(ع) | رفاقتی برای دنیا و آخرت
یار و یاوری که نمی‌توانیم نقشش را در زندگی فرزندانمان نادیده بگیریم و بجاست که با کمک آموزه‌های دین و سیره اهل‌بیت (ع)، آن را در مسیر درست هدایت کنیم.

حمیده ذاکری | شهرآرانیوز؛ ماه مهر، ماه شروع دوستی‌های ماندگار است؛ دوستی‌هایی که از پشت میز مدرسه و دانشگاه شروع می‌شود و گاه تا پایان عمر با ماست؛ رفاقت و مهری که گاه بسیار ساده به بهانه هم‌نشینی در یک نیمکت یا نزدیکی اسامی در جدول حروف الفبا آغاز می‌شود، اما نقش پررنگی در مسیر زندگی‌مان دارد. برای بسیاری از ما، دوستان دوران تحصیل، رفقای همه عمر شده‌اند؛ رفقایی که مصاحبت و همراهی با آنها، گاه آن‌قدر عمیق بوده که بر سبک زندگی ما یا آینده زندگی‌مان نیز تأثیر گذاشته است.

یار و یاوری که نمی‌توانیم نقشش را در زندگی فرزندانمان نادیده بگیریم و بجاست که با کمک آموزه‌های دین و سیره اهل‌بیت (ع)، آن را در مسیر درست هدایت کنیم و از آن به‌عنوان کمکی در راه سعادت فرزندانمان بهره ببریم. به همین مناسبت آیین دوست یابی و هم‌نشینی با دیگران را در کلام علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) مرور کرده‌ایم.

دوست خوب از خوشی‌های دنیاست

نخست، خوب است بدانیم دوستی و معاشرت نه‌تن‌ها لازمه زندگی اجتماعی است که اهمیت بسیاری در شکل‌گیری شخصیت فرزندانمان دارد، با این حال برخی والدین با سخت‌گیری‌های بیجا، مانع معاشرت فرزندانشان با افراد هم‌سن‌و‌سال آنها می‌شوند و حضور دوستان را گاه مخرب و گاه بی‌اهمیت می‌دانند، این درحالی است که براساس سیره اهل‌بیت (ع)، دوستی و معاشرت یکی از نعمت‌های الهی و از سرمایه‌های زندگی است. دوست خوب نه‌تن‌ها خوب است که فراوانش هم توصیه شده است. از امام‌رضا (ع) درباره خوشى دنیا سؤال شد، حضرت فرمودند: وسعت منزل و فراوانى دوستان. (بحارالانوار، جلد‌۷۶، ص‌۱۵۲).

روزت را با افراد آگاه بگذران!

مسلم است که در باب دوستی نیز مانند هر عمل دیگری بایدونباید‌هایی وجود دارد؛ بایدونباید‌هایی که به ما کمک می‌کنند تا از این نعمت، بهره درست را ببریم و دچار نقمت نشویم. انتخاب معاشران آگاه و معتمد، یکی از راه‌های بهره‌برداری از دوستان است. امام‌رضا (ع) در این‌باره می‌فرمایند: «در زندگى روزانه خود، بخشى را براى معاشرت و مذاکره با افراد آگاه و معتمد قرار دهید و از افرادى که باطن‌هاى سالم و روحیه خیرخواهانه دارند، بخواهید که شما را از عیوبتان آگاه کنند و معایب و اشتباهاتتان را تذکر دهند».

یاوری در راه خدا

امام‌رضا (ع) دوستى با مردم را نیمی از عقل دانسته‌اند (انوارالبهیه، ص‌۳۴۵) و درباره حسن معاشرت و دوستی با مردم به نقل از پدر بزرگوارشان فرمودند: لقمان حکیم به فرزندش گفت: «اى پسر! هزار دوست بگیر، درحالى‌که هزار دوست کم است و یک دشمن مگیر که یک دشمن، بسیار است» (وسائل‌الشیعه، جلد‌۵، ص‌۴۰۷). دوستانی که بناست در راه خدا یار و یاور ما باشند. ایشان در حدیثی در این زمینه می‌فرمایند: «هرکه در راه رضاى خدا از یک برادر دینى بهره ببرد، درحقیقت جایگاهى را در بهشت استفاده کرده است» (میزان‌الحکمه، ج یک، ص ۴۰).

دور آدم‌های گناهکار را خط بکش!

ابوهاشم جعفرى، یکى از شاگردان امام‌رضا (ع)، نقل می‌کند که امام‌رضا (ع) درباره معاشرت با یکی از اقوامش به او هشدار دادند و فرمودند: «یا با او هم‌نشین باش و ما را ترک کن یا با ما هم‌نشین باش و از او دورى کن». عرض کردم: «او هر عقیده‌اى دارد، بر من چه زیانى دارد با اینکه من بر عقیده حق خود استوار هستم و از عقیده او دورى مى‌کنم؟». امام‌رضا (ع) فرمودند: «آیا نمى‌ترسى که بلایى به او برسد و تو نیز به بلاى او بسوزى؟». (اصول کافى، جلد‌۲، ص‌۳۷۴ و ۳۷۵). | شهرآرانیوز؛ 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->